ade_training-01-01.png

Virtual Training Center - virtuaalikoulutusten edelläkävijä


ADEn kehittämä Virtual Training Center on kokonaisvaltainen virtuaalinen koulutuskeskus. Virtual Training Centerin koulutukset sisältävät perehdyttäviä e-oppimisharjoituksia, käytännön harjoituksia virtuaalitodellisuudessa sekä osaamista mittaavia kokeita niin e-oppimisen kuin virtuaalitodellisuuden harjoitusten näkökulmasta.


Virtuaaliympäristön tilanteissa käyttäjä pääsee soveltamaan ja oppimaan asioita käytännössä, mikä syventää oppimiskokemusta. Virtuaaliympäristöt mahdollistavat harjoittelun missä ja milloin vain, ja ne ovat tutkitusti yhtä laadukkaita ja tehokkaita kuin perinteiset harjoittelumuodot. Virtuaalisesti toteutettu ympäristö on todellinen ja turvallinen, ja siksi sitä voidaan hyödyntää myös koulutustilanteissa, joissa todellinen ympäristö on vaarallinen tai muuten mahdotonta toteuttaa. Virtuaaliympäristöjä on hyödynnetty lukuisissa erilaisissa oppilaitosten ja teollisuuden koulutuksissa.


ADEn Virtual Training Center on pilvipohjainen SaaS-palvelu, joka on helposti skaalattavissa. Alusta käsittää kolmiulotteisen käyttöliittymän, LMS-rajapinnan, sekä rajapinnat organisaation muihin järjestelmiin ja ohjelmistoihin, monipelitoiminnon, useiden suoritusten yhtäaikaisen monitoroinnin, etämonitoroinnin sekä käyttötukipalvelut.

6 Syytä valita Virtual Training Center ja virtuaalikoulutus


 1. Laaja kirjasto valmiita, opetushallituksen e-perusteiden mukaisia virtuaalikoulutuksia, sekä ammattisimulaatiot osaamisen kartoittamiseen
 2. Älykkäät aidot ohjaimet takaavat entistä realistisemman virtuaalitodellisuuden kokemuksen
 3. Harjoittelu on mahdollista juuri siellä missä harjoittelulle on tarvetta – ajasta ja paikasta riippumatta
 4. Opettajan Isoveli-alusta mahdollistaa koulutusten ja laitteiden hallinnan etänä helpottaen harjoitusten jakelua, hallintaa ja päivittämistä
 5. Opetuksen apuväline, joka helpottaa ja tehostaa koulutusprosesseja säästäen aikaa ja kustannuksia
 6. Pitkän kehitystyön ja parhaiden koulutusyhteistyökumppaneiden tulos

Näin virtuaalikoulutukset rakennetaan


Virtual Training Centerin virtuaalikoulutukset kehitetään opetushallituksen e-perusteiden mukaisesti yhteistyössä ammattikorkeakoulun opettajien, yritysten ja sertifiointiorganisaatioiden kanssa. Prosessin ohjausryhmän vahva, jatkuva auditointi ja verifiointi läpi prosessien tukevat virtuaalikoulutusprojektin onnistumista. Ohjausryhmä muodostuu ammatin erityisopettajasta ja asiantuntijasta, yrityksen ja sertifiointiorganisaation edustajista, sekä toteuttajan eli ADEn edustajasta.

 1. Simulaatioympäristöjen ja fysiikkamallien kehittäminen
 2. Harjoitustilanteiden tekstittäminen
 3. Harjoitustilanteiden kehittäminen ja testaaminen
 4. Arvioinnin ja näyttökokeiden kehittäminen
 5. E-oppimismateriaalin kehittäminen virtuaaliympäristöstä
 6. E-oppimisen testaus
 7. Testaaminen ammattilaisilla
 8. Lopullinen verifiointi
 9. Mahdollisen sertifikaatin hakeminen

Virtual Training Centerillä virtuaalikoulutus on helppoa ja tehokasta


Käy katsomassa koulutustarjontaa → https://educa.messukeskus.com/yritys/7917/ade-animations-designs-effects-oy/

Harjoittelija saa henkilökohtaiset tunnukset, joilla hän kirjautuu järjestelmään. Järjestelmässä harjoittelija pääsee-oppimisen materiaaleihin, käytännön VR-harjoituksiin ja näyttökokeeseen.

E-oppimisen materiaalit ja kokeet on kehitetty opetushallituksen linjausten mukaisesti. Harjoittelija pääsee opiskelemaan vapaasti e-oppimisen materiaalien avulla.

Harjoittelija pääsee harjoittelemaan vapaasti käytännön harjoituksia virtuaalitodellisuudessa. Kouluttaja voi avustaa harjoittelijaa etänä.

Kokeeseen sisältyy vaadittavat harjoitukset, jotka ohjelmisto arvioi automaattisesti. Kouluttaja voi seurata kokeen etenemistä etänä.

Näyttökokeen data kerätään raportiksi tukijärjestelmään. Raportit tallentuvat tukijärjestelmään, ja niitä voidaan etsiä harjoittelijan henkilökohtaisen tunnuksen avulla.

Kokeista saatu data voidaan jakaa sertifiointiorganisaatioille ja ammatillisille oppilaitoksille sertifikaattien tai diplomeiden myöntämiseksi.

Kaikkia simulaatioyksiköitä voidaan tarkkailla valvontakeskuksesta. Harjoittelijan visuaalinen tunnistaminen ja lisäohjeistusten antaminen tapahtuvat näin.

Virtual Training Centerin tiedonhallintajärjestelmä koostuu Isoveli-alustasta, joka asennetaan tietokoneelle e-oppimista ja käytännön VR-harjoituksia varten. Isoveli-alusta jakaa oikeat harjoitukset harjoittelijoille henkilökohtaisen tunnuksen perusteella. Isoveli muodostaa etäyhteyden kouluttajan ja harjoittelijan välille valvontaa varten. Osa harjoituksista sisältää monipelitoiminnon, jonka avulla kouluttaja voi osallistua harjoittelijan VR-harjoituksen ympäristöön.

Isoveli-verkkopalvelun avulla ammatillinen oppilaitos tai sertifiointiorganisaatio pääsee tarkastelemaan ja hallitsemaan tietoja. Isoveli-verkkopalvelun avulla voidaan tarkastella harjoittelijoiden harjoittelu- jakoetietoja. Tiedot voidaan siirtää oppimisenhallintajärjestelmiin, kuten Moodleen.

Jokaisen ADE-koulutuspaketin läpikäyneen opiskelijan hyväksytty suoritus säilyy ja on haettavissa ADE:n VTC-järjestelmässä. Pisteytyksen lisäksi ADE kerää hyvin monipuoliset harjoittelutapahtumatiedot data-analytiikkaa varten.

Jokaisen koulutuksen kipupisteitä pystytään data-analytiikan avulla paikallistamaan ja kehittämään paremmaksi. Data-analytiikan avulla opetuksen tarjoajat pystyvät tunnistamaan paremmin koulutuksen kehitysinvestointikohteet.

Referenssit ja yhteistyökumppanit

kiwa.png

Kiwa Inspecta

ADE kehittää yhteistyössä Kiwa Inspectan kanssa sertifioituja virtuaalikoulutuksia. Ensimmäinen sertifioitu HOT WORKS certificate on lanseerattu 25.11.2020.


https://www.kiwa.com/en/media/news/2020/kiwa-launches-international-european-hot-work-certificate-training/


dppocvnmlgghstkpq3ip.jpg

TTS Työtehoseura

Toteutimme yhdessä TTS Työtehoseuran kanssa Simulandia-nimisen virtuaalisen harjoitteluympäristön, johon rakennettiin jopa viidentoista eri ammatin oppimistilanteita. Simulandiassa voi harjoitella esimerkiksi eri ajoneuvojen ja työkoneiden kuljettamista sekä laitteiden tarkastuksia ja huoltotoimia. Simulandian avulla TTS Työtehoseura on mahdollistanut ammatin harjoittelemisen entistä tehokkaammin ja turvallisemmin.

“ADE on joustava toimija, jolla on laajat verkostot. Jos meillä on tullut yhteistyön aikana jotakin kysyttävää tai kommentoitavaa, heiltä on aina reagoitu nopeasti. Muutenkin kuvailisin ADE:n tapaa toimia hyvin maanläheiseksi ja asiakaslähtöiseksi.”

Teemu Lähde
Logistiikan kehittämispäällikkö
Wärtsilä

Toteutimme yhteistyössä Wärtsilä Oyj Abp:n ja Turun ammattikorkeakoulun Game Labin kanssa virtuaalitodellisuuteen perustuvan simulaation konehuoneympäristöstä, jonka avulla konehuoneessa toimimista voidaan harjoitella kustannustehokkaasti ja turvallisesti. Simulaatio mahdollistaa samanaikaisen harjoittelun sekä harjoittelun ilman valvojaa.

“Yhteistyö on mielestäni toiminut saumattomasti. ADE on juuri oikean kokoinen firma tekemään yhteistyötä kanssamme.”

Aleksi Kirjonen
Chief Designer

logo_omina.png

Omnia - Espoon seudun koulutuskuntayhtymä

ADE on toteuttanut yhteistyössä OMNIAn kanssa seuraavat VR-koulutukset : jakohihnan vaihto, vanhustyön kotihoidon simuaatioympäristö, trykin käyttöönottotarkastus, maalaustelineen rakennus.


https://oppiva.omnia.fi/vr-omniassa/


LOGO-StadinAO_black.jpg

Stadin osaamiskeskus

ADE on toteuttanut yhteistyössä Stadin osaamiskeskuksen kanssa 20 VR-koulutusta. Esimerkkinä Ensiapuharjoitteet, sammutusharjoitteet, rakennusalan harjoitteet, autoalan harjoitteet, tulityö- ja ensiapuharjoitteet.


taitotalo.png

Taitotalo

Ammatinedistämislaitossäätiölle eli AEL:lle kierrätyskeskuksissa hyödynnettävän työturvallisuuskoulutuksen. Opetushallitus myönsi tästä vuonna 2018 innovatiivisuuspalkinnon.

Ota yhteyttä!

Kiinnostaako sinua virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet? Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä sinun yrityksellesi sopiva virtuaalitoteutus.