ade_training-01-01.png

Virtuaalitodellisuus

Virtuaalitodellisuus mahdollistaa todellisen kokemuksen viemällä käyttäjänsä pintaa syvemmälle. Virtuaalilasien avulla käyttäjä voi tarkastella luotua virtuaaliympäristöä ja sen tilanteita, tiloja, palveluita ja laitteita realistisesti.

Virtuaaliympäristö koulutuksessa

Virtuaalitodellisuus tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia erityisesti kouluttamiseen. Virtuaaliympäristön tilanteissa käyttäjä pääsee soveltamaan ja oppimaan asioita käytännössä, mikä syventää oppimiskokemusta. Menetelmän ansiosta tilanteita voidaan harjoitella lukemattomia kertoja säästäen samalla henkilöstöresursseja ja kustannuksia. ADE:n virtuaaliharjoitteluympäristöt ovat tutkitusti yhtä laadukkaita ja tehokkaita kuin perinteiset harjoittelumuodot. Virtuaalisesti toteutettu ympäristö on todellinen ja turvallinen, ja siksi sitä voidaan hyödyntää myös koulutustilanteissa, joissa todellinen ympäristö on vaarallinen tai muuten mahdotonta toteuttaa. Virtuaaliympäristöjä on hyödynnetty lukuisissa erilaisissa oppilaitosten ja teollisuuden koulutuksissa. Virtuaalitodellisuus mahdollistaa myös toiminnallisuuden testaamisen tilasuunnittelun yhteydessä.

ADE:n virtuaalikoulutusalusta on pilvipohjainen SaaS-palvelu, joka on helposti skaalattavissa. Alusta käsittää kolmiulotteisen käyttöliittymän, LMS-rajapinnan sekä rajapinnat yrityksen muihin järjestelmiin ja ohjelmistoihin, monipeliympäristöt, useiden suoritusten yhtäaikaisen monitoroinnin, etämonitoroinnin sekä käyttötukipalvelut. ADE, Kiwa Inspecta, TUAS ja EDvantage luovat sisältöä yhteistyössä. Me ADE:lla luomme ja kehitämme virtuaaliympäristöjä juuri sinun tarpeidesi mukaan. Pitkän linjan osaaminen 3D-palveluista ja ohjelmoinnista takaa ainutlaatuisen virtuaalitoteutuksen. Olemmekin kehittäneet jo yli 30 erilaista skaalautuvaa virtuaalikurssia (e-oppiminen, AR, VR, AI, 360-teknologia).

Referenssejämme

TTS Työtehoseura

Toteutimme yhdessä TTS Työtehoseuran kanssa Simulandia-nimisen virtuaalisen harjoitteluympäristön, johon rakennettiin jopa viidentoista eri ammatin oppimistilanteita. Simulandiassa voi harjoitella esimerkiksi eri ajoneuvojen ja työkoneiden kuljettamista sekä laitteiden tarkastuksia ja huoltotoimia. Simulandian avulla TTS Työtehoseura on mahdollistanut ammatin harjoittelemisen entistä tehokkaammin ja turvallisemmin.

“ADE on joustava toimija, jolla on laajat verkostot. Jos meillä on tullut yhteistyön aikana jotakin kysyttävää tai kommentoitavaa, heiltä on aina reagoitu nopeasti. Muutenkin kuvailisin ADE:n tapaa toimia hyvin maanläheiseksi ja asiakaslähtöiseksi.”

Teemu Lähde
Logistiikan kehittämispäällikkö

Wärtsilä

Toteutimme yhteistyössä Wärtsilä Oyj Abp:n ja Turun ammattikorkeakoulun Game Labin kanssa virtuaalitodellisuuteen perustuvan simulaation konehuoneympäristöstä, jonka avulla konehuoneessa toimimista voidaan harjoitella kustannustehokkaasti ja turvallisesti. Simulaatio mahdollistaa samanaikaisen harjoittelun sekä harjoittelun ilman valvojaa.

“Yhteistyö on mielestäni toiminut saumattomasti. ADE on juuri oikean kokoinen firma tekemään yhteistyötä kanssamme.”

Aleksi Kirjonen
Chief Designer

Ota yhteyttä!

Kiinnostaako sinua virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet? Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä sinun yrityksellesi sopiva virtuaalitoteutus.